IMPLICAREA PARINTILOR

Gradinita Alphabet House considera ca o bună colaborare între grădiniţă şi familie se realizează întotdeauna pentru interesul copilului şi ajunge să constituie în jurul acestuia o comunitate educativă
constantă şi coerentă. Comunitatea educativă este un mediu de sprijin pentru educatori şi un mediu asigurator pentru copil, ea permite dezvoltarea personală a tuturor membrilor ei (adulţi şi copii).

Şi părinţii pot susţine această deschidere venind în ajutorul grădiniţei astfel:

-implicându-se voluntar în unele acţiuni deschise ale grădiniţei: workshop-uri,lecţii deschise, excursii, ieşiri la teatru etc.
-stabilind cu educatoarea o relaţie deschisă şi degajată, dar centrată pe educaţia copilului;
-manifestând interes constant pentru ceea ce se întâmplă cu copilul şi în absenţa lui;
-având capacitatea de a acţiona în interesul real al copilului şi nu pentru supraprotejare;
-preluând sugestiile educatoarei pentru ameliorarea relaţiei personale cu copilul atunci când acestea se
dovedesc utile;
-formulând cerinţe faţă de grădiniţă doar când este cazul şi în limite rezonabile;
-manifestând înţelegere şi deschidere faţă de comportamentele tuturor copiilor şi faţă de evenimentele inerente ale colectivităţii (copiii se îmbrâncesc, se ceartă, învaţă şi lucruri mai puţin plăcute unii de la alţii – ceea ce nu este un motiv de intervenţie publică a părintelui);
-având deschidere faţă de comunitatea părinţilor şi stabilind relaţii de colaborare cu ceilalţi părinţi.

CONTROL MEDICAL ZILNIC ASIGURAT DE PERSONAL SPECIALIZAT IN PEDIATRIE

Triajul medical al copiilor este asigurat in fiecare dimineata si este recomandata izolarea de colectivitate a celor care reprezinta pe moment un pericol pentru starea de sanatate a celorlati. In cazul in care, in urma controlului medical zilnic la intrarea in gradinita, sunt constatate semne de boala, parintele este obligat sa ia copilul acasa.

Parintele trebuie sa comunice orice schimbare intervenita in starea de sanatate a copilului atunci cand acesta nu este la gradinita, pentru a acorda o atentie suplimentara asupra starii generale de sanatate a copilului in momentul revenirii acestuia la gradinita si a lua masurile medicale/alimentare potrivite. In cazul in care copilul are o boala contagioasa, chiar daca nu este adus la gradinita, parintele trebuie sa anunte conducerea gradinitei.

In cazul in care copilul necesita un regim alimentar special este obligatoriu avizul medicului si anuntarea in scris a meniului.

Dupa o absenta de 3 zile lucratoare consecutive, copilul va fi primit in colectivitate numai pe baza documentului „aviz epidemiologic” eliberat de medic, indiferent de motivul absentei.

Parintii trebuie sa prezinte dovada analizelor medicale (exudat faringian, nazal, examen coproparazitologic) ori de cate ori acestea sunt solicitate de catre personalul medical al gradinitei.

CE SE INTAMPLA DACA UN COPIL MANIFESTA SIMPTOME DE BOALA LA GRADINITA

In cazul in care copilul se imbolnaveste (de ex. face febra, il doare stomacul), personalul gradinitei cere imediat asistentei medicale gradinitei si contacteaza telefonic parintele. Niciun medicament nu este administrat fara acordul prealabil al parintilor. Daca situatia copilului este grava, acesta este luat de la gradinita si tinut acasa pe toata perioada convalescentei, in functie de afectiune. Aceasta responsabilitate parentala este vitala pentru functionarea normala a gradinitei.

LUCRURI NECESARE PENTRU GHIOZDANELUL COPILULUI

– pampers daca mai foloseste;
– hainute de schimb / pajama;
– incaltaminte usoara de interior ( de preferat cu talpa antiderapanta);
– sticluta / biberonul preferat pentru apa;
– daca se doreste utilizarea unui anumit tip de crema pentru iritatii;
– optional daca exista vreun obiect / jucarie de care este atasat ( mai ales la somn este foarte util).